ForumDunya.Net   https://www.youtube.com/channel/UCIFMmrgH6t2NGevrNy8f9Jg

Geri Git   ForumDunya.Net > FD & Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık

reklam reklam

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2020, 13:07   #1
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.09.2020
Nereden: TR
Mesajlar: 333
Konular: 280
Aldığı Beğeni: 52
Verdiği Beğeni: 7
Seslenenler: 10 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Adana Kebap



Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kuzu kıyma
350 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanları küp küp doğrayın. Soğanların suyunu süzdükten sonra geniş bir kap içerisine alın.
Sarımsakları ezdikten sonra soğanlar ile karıştırın.
Bu esnada dana ve kuzu kıymasını birbirine karıştırın ve soğanlara ekleyerek harmanlayın.
Pul biber, acı biber salçası ve karabiberi ekleyerek malzemelerin özdeşleşmesi için karıştırın.
Kıymanın üzerine sıvı yağ ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayarak karışıma yedirin.
Hazırladığınız harcı streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Fırının ızgara telini tereyağı ile yağlayın. 200 dereceli fansız programa ayarlayın.
Yassı şişlerin üzerine eti sarın ve şekil verin.
Hazırladığınız şişleri ızgara teline dizin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Adana kebabı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Adana Kebap Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Izgara telini yağlamak için, kasaptan kuyruk yağı da alabilirsiniz.
Izgara telinin yağlanması kebabın daha iyi pişmesini ve lezzetlenmesini sağlar.
Izgara telinin altındaki bölmeye bir fırın tepsisi koyun. Bu sayede etlerden akan yağı tepsiye toplayabilirsiniz.
Yemeği zenginleştirmek için ızgara teline domates, biber ve patlıcan dizebilirsiniz.
Etlerin pişmesine yakın üzerine lavaş koyarak ekmeğin ısınmasını sağlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana kebabın bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Protein değeri yüksektir.
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alıntı ile Cevapla

Etiketler
adana, kebap


Şu Anda Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:51.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Forumdunya, lisanslı vBulletin kullanan genel forum sitesidir.
Forum Sahibi: ikRa