Forum Logo  

Geri Git   ForumDunya.Net > FD & Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

reklam reklam

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2020, 20:30   #1
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.09.2020
Nereden: TR
Yaş: 24
Mesajlar: 333
Konular: 280
Aldığı Beğeni: 53
Verdiği Beğeni: 7
Seslenenler: 10 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Kuru Börek Tarifi Nasıl yapılır?



Fırında 4 - 6 Kişilik 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:


5-6 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:

2 kilogram ıspanak
2 adet kuru soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru börek tarifi Nasıl yapılır?
Ispanakların köklerini kesin.

Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kabaca doğrayın ve süzülmeye bırakın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Ispanakları da ekleyip kavurun.

Tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Diş diş doğranmış soğanları, tencerede zeytinyağı ile karıştırarak, yumuşayıp sararıncaya kadar kavurunuz.

Soğuyunca peyniri de ekleyip karıştırın.

Bu esnada böreğin hamuru için yoğurdu, zeytinyağını ve yumurtaları derin bir kasede çırpın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.

Yumurtalı karışımı ekleyin.

Azar azar su ilave edip yoğurarak orta sert kıvamda bir hamur elde edin.

Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru 20 dakika dinlendiriniz.

Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde, 10 bezeye ayırın.

Her bir bezeyi unlu, düz bir zeminde, tepsi büyüklüğünde açın.

Yufkaların beş tanesini aralarını yağlayarak, zemini yağlanmış fırın tepsisine üst üste dizin.

Ispanaklı harcı, fazla suyunu sıkarak tepsiye yayın.

Harcın üzerine de aralarını yağlayarak kalan beş yufkayı döşeyin.

Böreği kare şeklinde dilimleyip üzerini yeniden yağlayın.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Yaklaşık 50-60 dakika sonra, yufkaların üzeri kızardığında böreği fırından alın.

İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
__________________
[CENTER][IMG]https://i.imgyukle.com/2020/10/13/5bZ5yq.png[/IMG][/CENTER]
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
börek, kuru, nasıl, tarifi, yapılır


Şu Anda Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:45.



Genel Forum Sitesi

ForumDunya.Net; yasal çerçevede yayın yapan, hukuka ve yasalara uygun, legal bir paylaşım platformudur. Mesaj panosunda ki gönderiler, önceden denetlenmeksizin gösterime sunulduğundan, 5651 sayılı kanun kapsamında yer sağlayıcılara ilişkin hükümlere tabidir ve TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Üyelerin paylaşımlarından ForumDunya.Net sorumlu tutulamaz, yasal mercilere sunulacak şikâyetlerden önce tarafımızda ihtarda bulunmanız rica olunur. Tüm bildirimleriniz için İLETİŞİM linkini kullanabilirsiniz.

Yararlı Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Forumdunya, lisanslı vBulletin kullanan genel forum sitesidir.
Forum Sahibi: ikRa