ForumDunya.Net   https://www.youtube.com/channel/UCIFMmrgH6t2NGevrNy8f9Jg

Geri Git   ForumDunya.Net > FD & Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

reklam reklam

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2020, 23:31   #1
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.09.2020
Nereden: TR
Mesajlar: 333
Konular: 280
Aldığı Beğeni: 52
Verdiği Beğeni: 7
Seslenenler: 10 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Çoban Böreği Nasıl Yapılır?



Çoban Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Öncelikle bu lezzetli Tarif Amerikan tarifidir ve “Shepherd´s Pie” ismini taşır.

Kıyma harcı:

500 gr dana kıyma
1 büyük soğan
3 adet havuç
1 kase bezelye (yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1 küçük sarımsak dişi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üst harcı – Patates harcı:

6 tane büyük haşlanmış patates
200 gr rendelenmiş kasar peyniri
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Çoban Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle bu lezzetli tarif amerikan tarifidir ve “Shepherd´s Pie” ismini taşır.

İlk önce patatesler soyulur, ortadan bölünür ve bir tencere su içinde haşlanır.
İçine 2 çay kaşığı tuz atılır, patatesler de ortadan kesilir. Çabukça haşlansın diye.
Havuçlar soyulur ve küçük küp küp kesilir, bezelye ile bir ayrı tencerede suda 10 dakika haşlanır.
O sırada bir tavaya sıvı yağ eklenir. Küçük doğranmış soğanlar da eklenir ve az 2 dakika kavrulur.
Sonra kıyma eklenir ve karıştırılır.
Kıyma az piştikten sonra un ve su eklenir ve karıştırılır.
Kıyma piştikten sonra içine doğranmış sarımsak, salça ve baharatlar eklenir, karıştırılır.
Sonra haşlanmış olan havuç ve bezelyeler de eklenir ve karıştırılır.
Hep karıştırılarak katı bir kıvama gelene kadar 10 dakika pişirilir.
O sırada patateslere de bakılır pişti mi diye? Piştilerse süzgece eklenir.
Sonra derin bir kaba alınır ve çatal ile ezilir. Sonra tuz, karabiber, süt ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve karıştırılır.
Derin bir kap veya borcam alınır, fakat gerçekten derin olması lazım. Pişerken fırına yağ akıyor o yüzden bunu önlemek için derin olması çok iyi oluyor.
İlk önce kıymalı harcı borcama ekliyoruz ve kaşık ile bastırıyoruz.
Sonra bir kaşık ile patates püresinden alıyoruz ve her bir tarafına kaşık kaşık koyuyoruz ve çatal ile dikkatlice dağıtıyoruz.
En sonda çatal ile çizikler atıp fırına 25 dakikalığına 180-200 dereceye verip pişiriyoruz. Lazanya gibi muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor.
Afiyet Olsun.
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alıntı ile Cevapla

Etiketler
böreği, Çoban, nasıl, yapılır


Şu Anda Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Forumdunya, lisanslı vBulletin kullanan genel forum sitesidir.
Forum Sahibi: ikRa