ForumDunya.Net   https://www.youtube.com/channel/UCIFMmrgH6t2NGevrNy8f9Jg

Geri Git   ForumDunya.Net > FD & Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

reklam reklam

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2020, 15:17   #1
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.09.2020
Nereden: TR
Mesajlar: 333
Konular: 280
Aldığı Beğeni: 52
Verdiği Beğeni: 7
Seslenenler: 10 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Evde Lahmacun Tarifi

Pideye benzeyen, çokca yönüyle ondan ayrılan geleneksel lezzetlerden biri de lahmacundur. İnce açılmış hamurun üstüne kıymalı harcın ilave edilmesiyle yapılmış olan bu yiyecek, evde de kolay metotlarla yapılabilmektedir

Yapılışı
Harcı için domates, soğan, sarmısak ve maydonoz ince ince kıyılır. İsteğe göre blendırdan geçirilip sos şekline getirilebilir. Kıyma, salça, baharatlar ve doğranan malzemeler bir kapta tam olarak özdeşleşene kadar yoğurulur.

Hamur mayalandıktan sonra istenen büyüklüğe göre 8-9 eşit parçaya bölünür. Her parça unlu zeminde merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır. Orada dikkatli olunması gerekli olan nokta hamurun orta ve kenar bölgelerinin benzer kalınlıkta olmasıdır. Kenarları ince kalan lahmacunların ortası geç pişeceğinden kenarları yanacaktır.

Bütün lahmacunlar pişene kadar benzer işlem tekrarlanır. Yanına maydonoz, marul, dilimlenmiş domates, rendelenmiş havuç, limon ile sebze tabağı hazırlanır. Ayran ile beraber servis edilir.

Lahmacunları şekillendirme safhasına geçmeden önce içine yağlı kağıt koyulan fırın tepsileri fırın içine koyulduktan sonra fırın 250 derece de çalıştırılıp ısıtılır.

Açılan her bezeye el ile harçtan koyulup yayılır. Harcı biraz bol koyulabilir. Isınmış olan fırın içindeki tepsiye lahmacunlar yerleştirilir. Takriben on dakika kadar pişirilip servis tabaklarına alınır. Lahmacun hamuru ince olduğundan dolayı çabuk pişer. Yanmaması için çokça kontrol edilmelidir.

Buğday unu ve tam buğday unu bir kapta karıştırılır. Ortası çukur yapılmaktadır. Maya hücrelerinin aktif hale gelmesi için ılıtılmış süt içine toz şekerle birlikte maya koyulup karıştırılır. 1-2 dakika bekleyince çukur yapılmış olan un karışımına dökülür. Tuz ve az ölçüde ılık su eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Üstü temiz havlu ile kapatılarak ılık ortamda mayalanması için dinlendirilir.

Harcı İçin
500 gram kıyma

Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz

2 adet domates

2 adet soğan

Yarım demet maydonoz

1 yemek kaşığı salça

3 diş sarmısak

Malzemeler
Hamuru İçin
1 çay bardağı ılık süt

2 su bardağı tam buğday unu

2 çay kaşığı instant maya

1 çay kaşığı toz şeker

3 su bardağı buğday unu

2 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı ılık su
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alıntı ile Cevapla

Etiketler
evde, lahmacun, tarifi


Şu Anda Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:01.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Forumdunya, lisanslı vBulletin kullanan genel forum sitesidir.
Forum Sahibi: ikRa