ForumDunya.Net   https://www.youtube.com/channel/UCIFMmrgH6t2NGevrNy8f9Jg

Geri Git   ForumDunya.Net > FD & Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

reklam reklam

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2020, 13:09   #1
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.09.2020
Nereden: TR
Mesajlar: 333
Konular: 280
Aldığı Beğeni: 52
Verdiği Beğeni: 7
Seslenenler: 10 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Ciğerli İç Pilav



Ciğerli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
500 gram küçük doğranmış karaciğer
2 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kabuksuz antep fıstığı/dolmalık fıstık
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
Tuz
Ciğerli İç Pilav Nasıl Yapılır?
Öncelikle su ve tuzu karıştırarak pirinçlerin üzerini geçecek şekilde döküyoruz.
Pilav tenceresine tereyağını alarak eritin. Ardından ciğerleri ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
Önceden doğranmış soğanları da ilave ederek pişene kadar soteleyin.
Üzerine salçaları ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
Toz şeker, antep fıstığı, kuş üzümü ve diğer baharatları da ciğerlere ilave ederek karıştırın. Malzemeler özdeşleşince ocağın altını kapatın.
Ciğerleri 15 dakika dinlendirdikten sonra başka bir kaba alın. Ciğerleri pişirdiğiniz tencereyi yıkamayın.
Tencereye et suyu, sıvı yağ ve nohutları ekleyin.
45 dakika boyunca ıslatılan pirinçleri tel süzgeçten geçirerek suyunu süzün.
Et suyu kaynamaya başladığında pilavı da içerisine ekleyerek pişirin.
Pilav piştiğinde altını kapatın ve üzerine ciğerleri ekleyerek kapağını kapatın. Bu şekilde 15 dakika dinlendirin.
15 dakika sonra ciğerli iç pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ciğerli İç Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın yumuşaması ve daha çabuk pişmesi için en az 45 dakika suda bekletin.
Tarifte karaciğer yerine kuzu ciğeri, tavuk ciğeri veya hindi ciğeri de kullanabilirsiniz.
Baldo pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
Tarifte kullanacağınız ciğerleri küçük küçük parçalara ayırın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanarak yemeği zenginleştirebilirsiniz.
1 Porsiyon Ciğerli İç Pilav Kaç Kalori?

Ciğerli iç pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alıntı ile Cevapla

Etiketler
ciğerli, pilav


Şu Anda Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:08.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Forumdunya, lisanslı vBulletin kullanan genel forum sitesidir.
Forum Sahibi: ikRa