ForumDunya.Net   https://www.youtube.com/channel/UCIFMmrgH6t2NGevrNy8f9Jg

Geri Git   ForumDunya.Net > FD & Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar

reklam reklam

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2020, 15:11   #1
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.09.2020
Nereden: TR
Mesajlar: 333
Konular: 280
Aldığı Beğeni: 52
Verdiği Beğeni: 7
Seslenenler: 10 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bilhassa kış mevsiminin etkili olduğu aylarda bolca tüketilen sebzelerden biri de havuçtur. Yemeklerde, salatalarda daha fazla tercih edilen havuç tatlılarda ve keklerde de kullanılmaya başlanmıştır. Tatlı ve keklerde kullanılan havuçların taze olması gerekmektedir. Son derece hafif olan havuç tatlısının yapımı da hayli pratiktir.

Havuç Tatlısı
Malzemeler
2 kg havuç

1 kg toz şeker

100 gr hindistan cevizi

300 gr ceviz içi

Yapılışı
Havuçlu karışım pişerken tahta kaşıkla karıştırılır. Koyu bir macun kıvamına gelinceye dek ezilerek pişirilir. Pişme esnasında kıvam elde edilene kadar az az sıcak su eklenir.

Havuçlar bol suda yıkanır ve kabukları soyulur.

Genişçe bir kasenin içine hindistan cevizi konulur ve kesilen havuç tatlıları içinde bulanır.

İnce ince doğranarak bir tencere içine konur.

Havuç tatlısı tam olarak donduktan sonra her defasında suyla ıslatılan bir bıçak vasıtasıyla yarım parmak boyu kadar kesilir.

Her tarafı hindistan cevizine bulanan tatlılar servis edilir.

İsteğe göre, içine ceviz yerine fındık içi de kullanılabilmektedir veya karışımın yarısı cevizli yarısı fındıklı olarak da havuçlu tatlı yapılabilmektedir.

Islatılan temiz mermer üstüne 2-3 cm kalınlığında dökülüp bir spatula vasıtasıyla kare veyahut dikdörtgen şekil verilir. Havuç tatlısının donması beklenir.

Havuçların üstüne 1 kilo toz şeker dökülür. Malzemenin üstünü geçecek halde su eklenir. Sonrasında orta derecedeki ısıda pişmeye bırakılır.

Tam olarak macun kıvamına gelip gelmediğini anlamak için, tencereden fındık büyüklüğünde bir parça havuç alınır ve şekil verilip yuvarlanır. Eğer yapılmış olan şekil ele yapışıp düşmüyorsa kıvamı tutmuş demektir.

Ceviz içleri iri iri kıyılır. Havuçlu karışım macun kıvamına gelince iri iri kıyılan ceviz içleri de içine karıştırılır. Tam olarak biri birine yedirilir.
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alıntı ile Cevapla

Etiketler
havuç, nasıl, tatlısı, yapılır


Şu Anda Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:13.



Forum Hakkında

Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Yararlı Linkler

Sosyal Paylaşım


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.

Forumdunya, lisanslı vBulletin kullanan genel forum sitesidir.
Forum Sahibi: ikRa